توسعه پایدار حلقه مفقوده مدیران عالی اجرائی استان گیلان
ارسال شده در : شنبه, ژوئن 13th/ 2020ساعت 9:23 ق.ظمطالبه از ارسلان زارع؛ استاندار گیلان در راستای محیط زیست و نسبت آن با توسعه پایدار گیلان
گیل فام؛
برادر ارجمند؛ جناب آقای دکتر ارسلان زارع
جنابعالی از تاریخ ۶ شهریور ۱۳۹۸ با تصویب هیات وزیران به استانداری گیلان منصوب شدید و قبل از آن از ۲۵ بهمن ماه سال ۱۳۹۷ بهعنوان معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان منصوب شده بودید. نیک می دانید که وضعیت محیط زیست استان گیلان روزهای خوبی را سپری نمی کند. به نظر شما در چنین شرایطی حداقل انتظار از عالی ترین مقام اجرایی دولت در استان گیلان در بهبود وضعیت موجود چیست؟ آیا این زخم های کهنه نیاز به التیام دارد یا آنکه با رویکردهای غیرمحیط زیستی دردها بیش از پیش بروی هم انباشته خواهد شد؟
در زمان بازدید جنابعالی به عنوان نماینده دولت در استان گیلان از عملیات اجرایی ساخت سد مخزنی پلرود شهرستان رودسر بهمراه دکتر نوبخت در تاریخ ۱۳۹۹/۰۳/۰۹ ، آیا طرح ارزیابی محیط زیستی پروژه را مشاهده نمودید و در جریان تمهیدات لازم برای آسیب های اجتماعی و محیط زیستی آن بوده اید؟ پس از ساخت سد آیت الله بهجت؛ آیا سرنوشت مردم روستای گندلاور را می دانید؟
جناب آقای استاندار! از کدام عملکرد خود در شهرهای تحت مدیریتتان درخصوص مدیریت پسماند دفاع می کنید؟ در طول ماه های مدیریت شما چند جلسه کمیته پسماند تشکیل شد؟ آیا در جریان نتیجه مصوبات مدیران خود هستید؟ چند درصد از مصوبات کمیته های پسماند شهرستانهای تحت مدیریتتان اجرائی شد؟ برای سراوان و دیگر سراوان های گیلان چه کردید؟ مدیریت پسماند در گیلان اولویت چندم شماست؟ آیا تالاب ها، آببندان ها و رودخانه ها جای زباله های روستایی است؟ آیا از وضعیت پسماند روستایی اطلاعی دارید؟ با پسماند گردشگران رو به افزایش استان چه می کنید؟ آیا در طرح های گردشگری و بومگردی در زمینه پسماند برنامه یا هدفگذاری دارید؟ آیا پسماند استان گیلان نیازمند استراتژی است یا برنامه و یا مدیران کارآمد؟ لطفا با مردم شفاف گفتگو کنید!
نماینده عالی دولت در استان گیلان!
در جریان هستید چه میزان از جنگل های هیرکانی به تاراج رفته و آیا خبر از بریدن درختان عرصه های ملی دارید؟ در دوماه گذشته به اندازه کل سالهای ۹۷ و ۹۸ چوبهای غیرمجاز توسط نیروهای امنیتی فقط در لاهیجان کشف گردید! رابطه تخریب منابع ملی با توسعه پایداری که جنابعالی آن را تبیین می سازید چیست؟
در زمان مدیرکل سابق اداره حفاظت از محیط زیست در مناطق ۴ گانه بدون ارزیابی زیست محیطی طرح گردشگری تعریف میشد و حتی پناه گاه حیات وحش هم از این قائده مستثنی نبود! شما برای حفظ زون امن امیرکلایه و بوجاق چه کردید؟ با فعالین محیط زیستی که مستقیم ورود کرده و در بحث بوجاق شکایت کردند چگونه برخورد شد؟ نه تنها به پرسش های فعالین محیط زیست پاسخی داده نشد بلکه توسط دستگاه های شما از کنشگران محیط زیستی شکایت هم شد! عدم رعایت منشور حقوق شهروندی در بحث قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات مصوب سال ۱۳۸۸ و تصویر نامه شورای عالی اداری در راستای حقوق شهروندی را چگونه به توسعه پایدار ربط می دهید؟ موتور محرکه هر جامعه ای سازمان های مردم نهاد آن هستند و جامعه ظرف تحقق توسعه پایدار می باشد! مگر توسعه پایدار بدون جامعه محلی و سمن ها امکان پذیر است؟ احتمال تصرف اراضی ملی که موضوع شکایت یکی از فعالین محیط زیست گیلان بود و اخیرا کارشناسان دادگستری برای بازدید پرونده مذکور اقدام نمودند را آیا با اصول نوشتاری توسعه پایدار همراه می دانید؟
رودخانه های گیلان تبدیل به شبکه انتقال فاضلاب شهری شده اند و باعث آلودگی آب های شیرین سطحی و آلودگی دریای کاسپین شده اند و تعداد مهمی نیز حامل شیرابه های مراکز رهاسازی زباله ها شده اند. جناب آقای استاندار! احیانا گزارش نمونه برداری سالانه محیط زیست و بهداشت از شناهگاهها را مطالعه کرده اید؟ و اطلاع دارید که دیگر سواحل استان برای شنا سالم نیست به نحوی که حتی سازمان محیط زیست شناهگاهای بیست گانه گیلان را رسما سالم اعلام نمی کند؟
طرح های احیای تالاب انزلی بدون ارزیابی زیست محیطی چگونه در دستور کار قرار می گیرد و اجرایی می شود؟ طرح بایوجمی که از افتخارات دولت قلمداد می شد چگونه متوقف شد؟
جناب استاندار! آیا در هزینه ساخت شهرک های صنعتی هزینه ساخت تصفیه خانه دیده نمی شود که بیشتر شهرک های صنعتی ما مشکل تصفیه خانه دارند؟ در کدام تعریف از توسعه پایدار اول اجازه احداث شهرک را می دهند بعد به دنبال احداث تصفیه خانه می روند؟
برای این حجم از مهاجرت ها به استان گیلان آیا برنامه ای وجود دارد؟ آیا در طرح آمایش سرزمین و هر طرح دیگری برای آمایش مهاجرین به گیلان بر اساس اصول و مفاهیم توسعه پایدار اقدامی صورت گرفته است؟ آیا اثرات تخریبی محیط زیستی این مهاجرت ها بر روستاها و منابع طبیعی استان و آسیب های جدی به خدمات اکوسیستم منطقه بررسی و ارزیابی شده است؟ آیا در جریان شکایت تازه ساکنان روستاها از بوی گاو ساکنین روستاها هستید؟
جناب آقای زارع استاندار محترم دولت تدبیر و امید در استان گیلان! لطفا از بنیاد مسکن استان آمار تغییر کاربری های زمین های واقع در طرح هادی روستاها را دریافت کنید وبررسی کنید آیا استان سر سبز گیلان ظرفیت این حد از ساخت وساز در روستاها را دارد در حالیکه در شرایط فعلی هم از نظر تاسیسات زیربنایی (آب و برق و …) مناطق روستایی با مشکلات عدیده ای روبرو می باشند؟ آیا هزینه افزایش ظرفیت تاسیسات زیربنایی روستایی محاسبه شده است که اینگونه ویلاها و خانه های مسکونی مانند قارچ از دل طبیعت سرسبز گیلان در حال رویش هستند؟ آیا از حجم تخلفات تغییر کاربری ها در استان باخبرید؟ لطفا با مردم گیلان در این زمینه شفاف گفتگو کنید.
برادر ارجمند توسعه پایدار بیشتر از سخن رانی نیازمند اقدام عالمانه و متعهدانه است. در پایان امیدواریم بدنبال نوشتار حضرتعالی با عنوان «محیط زیست و نسبت آن با توسعه پایدار گیلان» شاهد اصلاح و بهبود رویکرد مجموعه مدیریتی استان در قبال محیط زیست و منابع طبیعی استان گیلان باشیم.
✍یاسر مجاور شیخان و پوریا فرهش
فعالین محیط زیست