کشتار دسته جمعی پرندگان به بهانه معیشت
ارسال شده در : جمعه, دسامبر 4th/ 2020ساعت 6:52 ب.ظ
گیل فام؛
یکی از دغدغه های بسیاری از فعالین محیط زیست کشتار دسته جمعی پرندگان در سالهای اخیر در گیلان می باشد متاسفانه این کشتار که به غلط عنوان صیدوشکار به خود گرفته هر روزه به شکل های جدید در حال گسترش می باشد در این نوشتار به برخی از این شیوه ها می پردازم که اصولا هیج وجدان آگاهی آنها را معقول ومنطقی نمی بیند.امیدوارم آگاهی عمومی فتح بابی شود برای مقابله با این شیوه های غیر متداول کشتار دسته جمعی پرندگان.
در سالهای اخیر این شیوه ها چنان در لاهیجان ولنگرود گسترده شده که بدون اغراق می توان گفت بعد از فریدونکار دومین کانون کشتار دسته جمعی پرندگان می باشد.
قرق:
یکی از این شیوه ها که در برخی روستاهای لاهیجان ولنگرود متداول است است ایجادقرق است.
در این شیوه کشتار دسته جمعی پرندگان عده ای سودجو با اعمال محدودیت های غیر قانونی اقدام به ایجاد قرق(منظور از قرق در واقع قرق آبگیرها و اراضی کشاورزی می باشد) در روستاها می نمایند.(در مدت قرق تردد در منطقه تحت کنترل این مافیای شکار می باشد وبعضا با مسدود نمودن جاده ها وگماردن نگبهان اجازه تردد به کسی نمی دهند این شیوه بیشتر این را به ذهن می آورد که شاید در حال روایت یک سناریوی فیلم هالیوودی هستیم; نه دقیقااین اقدام در روستاهای ایران در حال رخ دادن است)این قانون شکنان با اعمال ممنوعیت تردد در یک منطقه ودانه پاشی در مزارع فضا رابرای حضور پرندگان امن می کنند و در نهایت پس از مدتی که پرندگان را به قرق خود جذب کردند در یک شب اقدام به دام گستری وکشتار دسته جمعی پرندگان می نمایند.(در یک شب هزاران پرنده نادربه دام می افتد)
در این شیوه عمل دامگاههای واقع در قرق به قیمت های بسیار بالا (از ۲۰ میلیون تا بعضا ۵۰میلیون تومان )خرید وفروش می شود.
در یک قرق ممکنه است۵۰ تا ۱۰۰ دامگاه وجود داشته باشد.
متاسفانه خیلی از کسانیکه سالیانه این دامگاهها را اجاره می کنند بومی محل مذکور نیستند(واصولا کسی که مشکل معیشت دارد اگر ۵۰ میلیون داشته باشد دیگر به دنبال این شیوه غیر متعارف شکارنخواهدرفت.)
مافیای کشتار دسته جمعی پرندگان در لاهیجان ولنگرود این قرق ها را هدایت می کند وبا مظلوم نمایی و دروغ پراکنی تحت عنوان معیشت به دنبال این است که آدرس اشتباه بدهد.
متاسفانه این شکارچیان سودجوی سنگدل با گستردن دار دام وراه دام اقدام به کشتار دسته جمعی همه گونه ها بدون هیچ ملاحظه ای می نمایند.
۲_شکارگاههای دائمی
در برخی مناطق لاهیجان ولنگرود که دیگر امکان برقراری قرق در آن نیست شکارچیان سودجو اقدام به دام گستری دائمی می نمایند.
اگر در این فصل به روستاهای منطقه مراجعه کنید شاهد شبکه های در هم تنیده دام های هوایی خواهید بود که از دور به نظر می رسد که منطقه را مه فراگرفته است.
این شبکه در هم تنیده همانند تارهای عنکبوت اجازه عبور هیچ پرنده را نمی دهد.
۳_کومه های شکار
یکی دیگر از روش های شکار غیر مجازاحداث کومه های شکار می باشد که شکارچیان سودجو با استفاده از اردک های پلاستیکی یا اردک های دست آموز اقدام به جذب پرندگان می نمایند وبا دو روش هکش نما (نوعی تور)یا تفنگ اقدام به شکار این پرندگان می نمایند.
۴_تله های بازگیری
این شیوه شکار درابتدای فصل شکار ودرحاشیه تالاب انزلی,بوجاق و امیر کلایه وخط ساحلی متدوال است وشکارچیان با قرار دادن تله های سیمی بر روی درختان بزرگ پرندگان شکاری را به دام می اندازند.
علاوه بر روشهای فوق می توان به موارد زیر هم اشاره نمود:
- ایجاد چاله و استتار قاچاقچی در آن و کار گذاشتن تله در بیرون چاله.
- استفاده از کبوترهایی که روی بدن شون تله بافته شده و در واقع بعنوان طعمه استفاده می شوند.