دومین مجمع سلامت شهرستان لاهیجان در مکان فرمانداری شهرستان لاهیجان برگزار شد
ارسال شده در : دوشنبه, ژانویه 13th/ 2020ساعت 6:58 ب.ظ
دومین مجمع سلامت شهرستان لاهیجان به ریاست فرماندار لاهیجان و با شعار «سلامت، ارتقا سواد سلامت و بهبود سبک زندگی سالم» در مکان فرمانداری لاهیجان برگزار گردید.
دومین جلسه این مجمع با محوريت سلامت زنان در زمینه ی دیابت و سرطان پستان و با حضور پزشکان خیر و خیرین مجمع سلامت در پروسه ی درمان، هزینه ها و سایر دغدغه های حوزه بهداشت و درمان، با صحبتهای خانم دکتر رضایی خلیق رئیس شبکه بهداشت و درمان لاهیجان شروع و با صحبتهای آقای دکتر صدر رئیس دبيرخانه ی امنیت و سلامت قضایی دانشگاه علوم پزشکی، خانم دکتر سیدجوادین، آقای محمد مهدی پیروز(برادر دکتر پیروز) و آقای جعفرزاده ادامه پیدا کرد و با صحبتهای سید اسماعیل میرغضنفری به پایان رسید.
میرغضنفری در این نشست ضمن خیرمقدم به خیرین، پزشکان و همکاران بهداشت و درمان گفت: ما اگر کاری انجام می دهیم جزو وظایف ماست اما شما خیرین عزیز از خود و آورده ی شخصی تان در این مسیر هزینه می کنید و من با افتخار به اعتقاد شما در این مسیر تعظیم میکنم و از خداوند متعال میخواهم که در مسیر زندگی هیچکدام از شما و خانواده های محترمتان درد و رنج غم و تعب نباشد.
همه می دانیم دولت ما در یکی از بدترین برهه های زمانی قرار دارد اما یکی از افتخارات این دولت، سیاستهای ارتقای کمی و کیفی اش در حوزه ی بهداشت و درمان است، بیمه ی عمومی که در سراسر کشور اجرایی شد و یا افتتاح بیمارستان دکتر پیروز، نمونه ای از افتخارات دولت یازدهم و دوازدهم ماست. در دولت یازدهم بالغ بر ۲۰ هزار تخت درمانی درکشور اضافه شد که قابلیت مقایسه با هیچ دوره ای ندارد، هرچند مردم ما بیشتر از این حق دارند، مردمی که هروقت دولت و نظام به آنها احتیاج داشت در کنار مسئولین و نظام بودند. به عنوان یک مسئول کوچک بابت همه ی محبتهای مردم سپاسگزارم و بابت همه ی کم کاریها عذرخواه هستم.
امسال در کمیته ی برنامه ریزی شهرستان ۳ میلیارد اعتبار از محل اعتبارات شهرستانی برای ارتقای کمی و کیفی حوزه سلامت تخصیص داده شد که امیدوارم مرهمی بر زخمهای این شهرستان در این زمینه باشد.
میرغضنفری در ادامه به چند موضوع در مورد مجمع خیرین سلامت پرداخت:
یک اینکه؛ در مجمع سلامت یا مجمع خیرین سلامت به دنبال این هستیم که بتوانیم با اجتماعی کردن حل مشکلات حوزه سلامت، از تمامی ارکان جامعه برای بهبود و ارتقای کمی و کیفی زندگی با پیوست سلامت، بهره مند شویم.
دوم اینکه؛ ما در گذشته ای نه چندان دور اشتباه پنهان کاری در حوزه ی سلامت را داشتیم با این عنوان که گفتن این موضوع در جمع بد هست یا اینکه یک بچه یا نوجوان نباید این موضوع را بداند متاسفانه کاری کردیم که زمانی دود به چشم ما رفت که قابلیت دیدن رو نداشتیم.
سومین موضوع؛ عدم آموزش در مقاطع مختلف بود که ما را از رسیدن به اهدافمان دور نگه داشت. ما با آموزش همگانی بیماریهای واگیردار را کنترل کردیم. ما در مورد وبا یا خیلی از بیماریهای دیگر در کشور به صفر رسیدیم و یا اگر به صفر نرسیدیم به ارقام بسیار بسیار پایینی رسیدیم که به ارقام سازمان جهانی تقریبا نزدیک هستیم، مشکل امروز ما بیماریهای غیرواگیر هست مانند فشارخون یا همان مرگ خاموش که خیلی از ماها به آن مبتلا هستیم اما مطلع نیستیم، یا دیابت و سرطان و… آمار زیادی از مرگ و میر را در کشور دربر می گیرد. یک بخش از این اتفاق به این دلیل است که ما ابا داریم از بیماری مان آگاه بشویم، در حوزه ی بانوان تست پاپ اسمیریا یک ماموگرافی یا یک در مورد مردان تست پی اس آ ممکن است چندان هزینه ای نداشته باشد اما می تواند از بسیاری از هزینه های درمانی جلوگیری کند، همه ی اینها به آموزش برمی گردد، درست است که این آموزشها برعهده ی وزارت بهداشت هست، اما امروز این نشست به دنبال این است که همه ی جامعه در این مسیر قرار بگیرند و همکاری کنند یکی از آیتمهای کشورهای پیشرفته ی دنیا که باید مورد توجه ما قرار بگیرد این است که بتوانیم امید به زندگی را رواج بدهیم.
در ادامه ی این نشست فرماندار لاهیجان چند پیشنهاد ارائه کرد:
- در شهرستان، یک مجمع خیرین عام در حوزه ی پزشکی داشته باشیم و جلسه ی مختصرتری هم تشکیل بدهیم تا من به عنوان نماینده دولت بدانم چه اقداماتی باید انجام بدهم.
- ارتباط مستمری با واحدهای آموزشی مانند آموزش و پرورش و دانشگاهها داشته باشیم، و همه را برای درمان نگذاریم شعار نظام و دولت هم این است که پیشگیری بهتر از درمان است.
کار خیر فقط مدرسه و مسجد ساختن نیست، کار خیر آنست که در راه رضای خدا باشد؛
«صدها فرشته بوسه بر آن دست می زنند
کز کار خلق یک گره بسته وا کند»
خیرین ما گمنام هستند، اگرچه خوشنام هستند.
میرغضنفری در ادامه گفت:
خدمت خانم دکتر رضایی هم عرض می شود برای ادامه جلسات این مجمع لازم است که این جلسه حاصلی داشته باشد، و اگر حاصلی نداشته باشد بنده نمی توانم در این مجموعه قرار بگیرم، خیلی هم لازم نیست که کارها سمت و سوی دولتی به خود بگیرد چراکه دولت کارهای خود را در حوزه ی وزارت بهداست و درمان انجام می دهد و اینجا باید رویکرد و هنرمان این باشد که از قابلیتهای موجود جامعه استفاده کنیم، کما اینکه از این قابلیتها در حوزه ی خانواده های زندانیان، اعتیاد، اجتماعی و پیشگری استفاده می کنیم.
از صبر و حوصله ی همه ی دوستان سپاسگزارم و از همه ی کسانی که در این مسیر خدمت و تلاش می کنند و دست دولت و حاکمیت را می گیرند، همراهی می کنند از اداراتی که توجهی ویژه به مبحث سلامت دارند تشکر میکنم؛ مانند بحث پسماند و زباله که شهرداری اقداماتی انجام داده اما هنوز اقدامات به نتیجه مطلوب موردنظر که بخواهد نظر جامعه را جلب کند نرسیده است، بخشی هم موانعی هست که دستگاههای اجرایی ایجاد کردند مانند منابع طبیعی که در رابطه با مکان با آنها به توافق نرسیدیم، آب و فاضلاب شهری و روستایی و محیط زیست از دستگاهایی هستن که در حوزه ی سلامت هم باید دقت داشته باشند و هم باید نظارت داشته باشند.
از صبر شما دوستان سپاسگزارم
گزارش از: محبوبه امین پور