آخرین وضعیت سیلاب سیستان و بلوچستان بروز رسانی میشود؛ آب پرحجم پشت سدها و بندسارها در وضعیت هشدار است
ارسال شده در : یکشنبه, ژانویه 19th/ 2020ساعت 12:31 ب.ظشرایط سیستان و بلوچستان هنوز عادی نشده و مردم درگیر مشکلات و مسائل حاصل از سیلاب هستند نیروهای امدادی در حال کمک رسانی هستند امید می رود شرایط استان به زودی به حالت عادی برگردد. در ادامه چکیده اخبار مرتبط با سیلاب اخیر و لینک کامل خبر به حضورتان تقدیم میشود.
در کنار اطلاع رسانیهای گسترده فرمانداری، مشارکت و همراهی رسانه ها و امامان جمعه، تعطیلی مدارس، گسترده کردن خدمات، آمادگی کامل اعضای ستاد مدیریت بحران خسارت های ناشی از بارش های سنگین و سیلابی در دلگان کاهش یافت و به فضل پروردگار این سیلاب تلفات جانی به دنبال نداشت و جان ۸۰ هزار انسان از خطرات سیلاب نجات یافت.
بارش های سنگین و سیلابی گر چه خسارت های فراوانی به حوزه های زیرساختی، دامداری ها و کشاورزی مردم و بخش خدمات و عمران شهری و روستائی وارد کرد و هم اینک باید با انجام کارهای جهادی و پر شتاب و با حمایت های ویژه دولت باید به فکر ترمیم و جبران خسارت بود.
نابود شدن حدود ۵۰۰۰ هکتار اراضی کشاورزی و صدها راس دام سبک و سنگین به دنبال وقوع سیلاب در دلگان در واقع خسارت وارد شدن به سرمایه و اقتصاد و اشتغال چند هزار نفر از مردم بحران زده و محرومی است که به خدمات گسترده و حمایتهای دولت چشم دوخته اند.
پیش بینی ها و هشدارهای به موقع هواشناسی مبنی بر ورود سامانه بارشی به سیستان و بلوچستان سبب شد که فرماندار و اعضای ستاد مدیریت بحران ۲ روز قبل از وقوع بارش ها و سیلاب برای کاهش دادن خسارت ها تدبیر کنند.
با توجه به وسعت بالا و پراکندگی جمعیت در نقاط روستایی و حضور بیشترین جمعیت عشایر سیستان و بلوچستان در دلگان و اقلیم متنوع در این منطقه اطلاع رسانی به نحو شایستهای انجام شد به طوری که از طریق نصب بلندگو بر روی چند دستگاه خودرو به عشایر و مردم روستاها هشدار و هوشیارباش داده شد و افزون بر ۲۰۰ خانوار عشایری به مکان های امن اسکان داده شدند.
از آنجایی که شهرستان دلگان کم ارتفاع ترین نقطه سیستان و بلوچستان بوده و بیشترین تاثیرپذیری را از بارندگیهای استان کرمان و شهرستان های همجوار مانند فنوج سیستان و بلوچستان دارد و در واقع این شهرستان کانون تجمیع آب در استان است و خطرات سیلاب همواره مردم و مسافران را تهدید می کند با اتخاذ تصمیم های درست محورهای ارتباطی دلگان _ ایرانشهر، دلگان- زهکلوت و دلگان – چاه هاشم و چند محور روستایی دیگر به دلیل طغیان رودخانه ها مسدود اعلام و شهرهای گلمورتی و چگردک نیز در وضعیت هشدار قرار گرفتند تا برای نجات مردم از سیلاب تدبیر شود.
با استقرار به موقع ماشین آلات راهداری در جاده ها و ترمیم محورها و ترمیم بندهای خاکی خسارت ها به حداقل ممکن رسید و حتی از قطع چند دقیقه ای آب و برق نیز پیشگیری به عمل آمد.
با توجه به اینکه حجم آب زیادی وارد شهر دلگان شده بود به منظور کاهش خسارت بلوار ورودی شهر تخریب شد تا آب به سمت رودخانه هدایت شود و ابتکار دیگری که برای مدیریت بحران در این شهرستان انجام شد تقسیم مدیران ادارات در سطح شهرستان برای کنترل اوضاع بود و ستاد بحران شبکه بهداشت و درمان، ستاد بحران آموزش و پرورش و ستاد بحران جهاد کشاورزی جداگانه و با حضور فرماندار قبل از شروع بارندگی ها برگزار و تمهیدات لازم برای کاهش خسارات اندیشیده شد.
نیروهای ستاد بحران در کنار پاسداران، بسیجیان و نیروهای قرارگاه شهید معمار سپاه در حال فعالیت و خدمت رسانی به مردم شهرستان دلگان بودند.
فرماندار دلگان سیستان و بلوچستان گفت: برای جبران خسارت های پر حجم ناشی از بارشهای سنگین و سیلابی در این شهرستان به حمایت های ویژه مسئولان در سطح کلان ملی نیازمند هستیم.
مجتبی شجاعی در گفت و گو با ایسنا با قدردانی از نگاه بلند استاندار سیستان و بلوچستان و دولتمردان بابت رصد و پیگیری مشکلات مردم و توجه سپاه، هلال احمر و خیران به آسیب دیدگان ناشی از بارش های سنگین و سیلابی بیان کرد: خیلی ها برای کمک به سیل زدگان پای کار آمده اند، کمکها به صورت منطقه ای، توسط ۱۳ معین مدیریت بحران و دهیار و شورای روستا در حال توزیع است.
آخرین وضعیت بهداشتی مناطق سیلزده سیستان و بلوچستان تشریح شد
فعالیت ۵۰ تیم عملیاتی بهداشتی در سیل سیستان وبلوچستان/ ارسال ۴۰۰ واحد خون از تهران
مشاور معاون بهداشت در مدیریت کاهش خطر بلایای وزارت بهداشت، آخرین وضعیت بهداشتی مناطق سیلزده سیستان و بلوچستان و همچنین مهمترین اقدامات وزارت بهداشت در این مناطق را تشریح کرد.
دکتر محمد اسماعیل مطلق در گفتوگو با ایسنا، گفت: از ساعت ۱۵ روز پنجشنبه ۱۹ دیماه تا ساعت ۱۰ صبح روز شنبه ۲۱ دیماه مقدار بارش در ایستگاههای مختلف به بالای ۲۰۰ میلیمتر در برخی نقاط استان سیستان و بلوچستان رسید که نسبت به میانگین سالانه منطقه و با توجه به خشکسالی های چند سال قبل، رقم بسیار بالایی بود.
وی با اشاره به این که کل جمعیت آسیب دیده در این سیل بالغ بر ۲۵۵هزار و ۸۹۵ نفر در ۱۰ شهرستان هستند، ادامه داد: در این بین حدود ۸۲هزار و ۴۱۶ نفر نیازمند دریافت خدمات حوزه سلامت بودهاند. همچنین کل مادران باردار منطقه ۲هزار و ۸۳۴ نفر برآورد شدهاند که خدمات لازم در ۲۱ مرکز تسهیلات زایمان به آنها ارائه شدهاست؛ در مجموع ۱۵ نفر مادر باردار با بالگرد و ۶۶ نفر با کامیون و لودر جابجا و در نهایت به بیمارستان منتقل شدند. البته از سایر بیماران شناسایی شده در منطقه نیز غافل نبودیم و دارورسانی به ۴۹ بیمار دیابتی، ۱۷ بیمار مسلول، ۱۱۵۵ معتاد، ۵۳۰بیمار فشارخونی و… تداوم داشت.
یک عضو هیات رییسه مجلس بیان کرد
آمادگی مجلس برای کمک به سیلزدگان سیستان و بلوچستان
یک عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نمایندگان و کمیسیونها آماده گرهگشایی و خدمترسانی به مردم سیلزده استان سیستان و بلوچستان هستند.
به گزارش ایسنا، علیرضا رحیمی در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی ضمن همدردی با مردم سیلزده استان سیستان و بلوچستان از روسای جمهور و مجلس شورای اسلامی برای حضور در جمع سیلزدگان قدردانی کرد و گفت که این کار باعث دلگرمی و کاهش آلام آنها میشود.
وی ادامه داد: مجلس شورای اسلامی نیز علاوه بر همدردی در خدمت مردم بلادیده استان سیستان و بلوچستان است و در صورت نیاز نمایندگان و کمیسیونهای تخصصی برای گرهگشایی از مشکلات سیلزدگان آمادگی دارند.
آب پرحجم پشت سدها و بندسارها در وضعیت هشدار است
فرماندار شهرستان دلگان گفت: آب پر حجم ذخیره شده در پشت سد ها و بندهای خاکی و بندسارها خطرساز و در وضعیت هشدار است.
مجتبی شجاعی در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اینکه چندین میلیون متر مکعب در تالاب جازموریان و سدها و بندهای خاکی و بندسارها ذخیره سازی شده است بیان کرد: پس از فروکش کردن سیل، وضعیت سیل بندهای خاکی در حاشیه روستاها و مزارع و محورهای مواصلاتی در وضعیت هشدار قرار دارد و بنابر این نباید به راحتی و سادگی از کنار آن گذشت و غفلت نمود.
وی افزود: چاره کار در بسیج عمومی ماشین آلات بخش دولتی و خصوصی داخل استان و در صورت نیاز استان های همجوار و ترمیم بندهای خاکی و محورهای مواصلاتی قبل از بروز سیل های بعدی است.
بیش از ۶۴۰ میلیارد تومان سیل به بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان خسارت وارد کرده است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان وبلوچستان استان گفت: در پی بارش شدید باران و وقوع سیل در استان سیستان و بلوچستان بر اساس آخرین برآورد ها میزان خسارت بخش کشاورزی در ۱۵شهرستان سیلزده بجز بخش شیلات بیشاز۶۴۰میلیارد تومان است.
غلام حیدر زورقی شنبه در جریان بازدید از مناطق سیل زده جنوب استان افزود: بیشتر این خسارت به مزارع و باغات به ویژه باغات میوهای گرمسیری به مساحت ۷۰۰۰هکتار، اراضی زراعی به مساحت ۲۵ هزارو ۶۴۵هکتار، تلف شدن ۷ هزارو ۳۲۲راس دام سنگین و سبک، تخریب یک هزارو ۴۶۸حلقه چاه و چاهک و۵۴۰رشته قنات، یک هزارو ۲۰۷ واحد دامداری، ۶۲۰کلنی زنبور عسل، ۶واحد مرغداری، ۱۶۲ باب استخر ذخیره آب، ۲۲۰مورد بندسار حفاظتی مزارع و آبخیزداری، سیستم های نوین آبیاری در سطح ۴ هزارو ۳۹۵هکتار، ۱۰۲ کیلومتر لوله انتقال آب و ۱۶۱ کیلومتر جاده دسترسی به مزارع بوده است.
روستائیان خاش در شرایط دشوار برف و باران به حمایت نیاز دارند
ایسنا/سیستان و بلوچستان رئیس شورای اسلامی روستای شوگه بخش مرکزی خاش سیستان و بلوچستان گفت: روستائیان فقیر و مستمند این شهرستان در شرایط دشوار برف و باران به حمایت و توجه نیاز دارند.
محمدامین میربلوچزهی با اشاره به اینکه بارش های برف و باران در راه است و مردم محروم و اقشار نیازمند روستائی چشم انتظار توجه دولت و نهادهایی مانند هلال احمر هستند بیان کرد: مردم روستائی در این شهرستان از تهیه پلاستیک برای پوشاندن سقف منازل خسارت دیده شان عاجزند.
وی افزود: بارش های سنگین برف و باران ۹۰ و ۱۲۰ میلی متری باران در روزهای اخیر خسارت های جبران ناپذیری را به منازل خشت و گلی، کپری، سیاه چادر، آجری و بلوکی خاش وارد کرد که ضرورت دارد برای اسکان اضطراری، توزیع پلاستیک، مواد غذائی و غیره ویژه این خانوارهای آسیب دیده هر چه سریعتر تدبیر کرد.
میربلوچزهی ادامه داد: روستاهای شوگه، تلگزی، خان بی بی، الله آباد، کروجی، گووندان، اسپیتک، دشت آبخوان، آپک سیاهان، نقاط حاشیه بیرک و ایرندگان و گوهرکوه و غیره در خاش سیستان و بلوچستان از شدت بارش های سنگین و سیلابی خسارت دیده اند.
وی اظهار داشت: در جریان وقوع بارش های سنگین و سیلابی خاش از هلال احمر برای امدادرسانی و کمک به مردم انتظار بیشتری می رفت که متاسفانه بسیاری از مردم روستائی از خدمات این نهاد محروم ماندند.
آغاز فعالیت سامانه جامع روابط کار در سیستان و بلوچستان
ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان از آغاز بکار سامانه جامع روابط کار از ۲۸ دی ماه در این استان خبر داد.
مهرداد جهاندیده شامگاه یکشنبه ۲۸ دی در جلسه اشتغال زاهدان افزود: سامانه جامع روابط کار در حوزه های مختلف همچون بازرسی کار، تشکل های کارگری و کارفرمایی، روابط کار، بیمه بیکاری، مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار خدمتهای خود را به جامعه کارگری و کارفرمایی ارائه می دهد.
وی اظهار داشت: ایجاد شفافیت در اطلاعات مربوط به جامعه کارگری و کارفرمایی، تسریع در روند رسیدگی و پیگیری کارهای مربوط به روابط میان کارگر و کارفرما، جلوگیری از تخلفهای کارفرمایان در برابر حقوق کارگران و ایجاد دسترسی به سامانه برای تمامی بازیگران جامعه کارگری و کارفرمایی از اهداف راه اندازی این سامانه است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خاطرنشان کرد: در این سامانه سرعت، دقت و تسهیل در انجام امور جامعه هدف بویژه در مراجع حل اختلاف و همچنین تسهیل گری و جلوگیری از اطاله وقت کارگران و کارفرمایانی که قرار است از خدمات زیرسامانه های این سامانه بهره مند شوند ، مد نظر قرار گرفته است.
ارسال چهارمین محموله کمکرسانی ارتش به مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان
ایسنا/سیستان و بلوچستان فرمانده پایگاه دهم شکاری کنارک گفت: چهارمین محموله کمکرسانی ارتش به مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان ارسال شد.
امیر جعفری شنبه ۲۸ دیماه در بازدید از مناطق سیل زده دشتیاری چابهار افزود: این محموله کمکی شامل اقلام زیستی، بهداشتی، درمانی و غذایی است.
وی با اشاره به مسدود یا طولانی بودن راههای ارتباطی و تسریع در کمک رسانی به مردم مناطق سیل زده جوب استان گفت: از ابتدای سیلاب یک پل هوایی میان تهران و پایگاه شکاری برادران شهید دلحامد در کنارک برقرار شده و کمک رسانی هوایی در حال انجام است.
امیر جعفری افزود: تاکنون بیش از ۲۰۰ تن مایحتاج اولیه به مناطق سیل زده استان ارسال شده است.
انتهای پیام