تخريب بيت المال‼️ ❗️نصب تأسف بار آگهی نامزدهای انتخاباتی بر روی تیر و پست برق، نقاشی های دیواری شهری، و دیوار منزل شهروندان❗️
ارسال شده در : یکشنبه, فوریه 16th/ 2020ساعت 1:58 ب.ظ
گیل فام؛
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گیل فام؛
یکی از بدترین آسیبهای ناشی از تبلیغات انتخاباتی که اثرات آن گاه تا سالها بعد نیز باقی میماند، نصب اعلامیهها و اوراق تبلیغاتی نامزدهای انتخاباتی بر در و دیوار اماکن عمومی و خصوصی است. این کار سیما و منظر شهری را تخریب و سبب آلودگی محیطی میشود!
ماده ۲ قانون مجازات اسلامی مقرر میدارد هر فعل یا ترک فعلی که قانونگذار برای آن مجازات تعیین کرده باشد جرم محسوب میشود، لذا طبق ماده ۹۲ قانون شهرداریها مصوب ۱۳۳۴ “نوشتن هر نوع مطلبی یا الصاق هر نوشتهای بر روی دیوارهای شهر که مخالف مقررات انجمن شهر باشد ممنوع است مگر در محلهایی که شهرداری برای نصب و الصاق اعلاناتمعین میکند و در این محلها فقط باید به نصب و الصاق آگهی اکتفا کرد و نوشتن روی آن نیز ممنوعاست. متخلف علاوه بر تادیه خسارت مالکین به پرداخت ۵۰۰ تا یکهزار ریال جریمه محکومخواهد شد.” قسمت اخیر ماده درخصوص مجازات نقدی شامل دو قسمت تادیه خسارت طبق نظر کارشناس دادگستری و جریمه نقدی است. هر چند به وضوح پیداست که مبلغ جریمه مندرج در این ماده بازدارندگی کافی را ندارد و این مورد مشمول حکم قانون مجازات اسلامی درخصوص محاسبه نرخ جزای نقدی بر مبنای نرخ تورم نمیشود، اما با شکایت اشخاص حقیقی، حقوقی و شهرداریها از نصبکننده آگهی تبلیغاتی، دادستان محل میتواند دستور قطع شماره تلفنهای مندرج در برگ تبلیغ را صادر و ذینفع نیز به استناد ماده ۱ قانون مسئولیت مدنی و تقاضای ارجاع امر به کارشناسی میتواند مطالبه خسارت به نرخ روز به ضمیمه کلیه هزینههای دادرسی را به محکمه ارایه کند.
البته شهرداریها نیز در اینگونه موارد میتوانند ضمن تقاضای جبران خسارت وارده با تاسیسات شهری، اموال عمومی یا اموال شهرداری، هزینه پاکسازی محل شامل تراشیدن، رنگآمیزی، جمعآوری و انتقال را نیز مطالبه و با ارایه اسناد و مدارک و ادله، دریافت کنند. لازم به ذکر است جرم ایراد خسارت به اموال عمومی و خصوصی از طریق نصب آگهی چون متضمن حقوق اشخاص است، مشمول مرور زمان نمیشود و در هر زمان قابل مطالبه است.
منبع: کانال لاهیجان