اجازه سواستفاده از عنوان جهش تولید را به مخربین محیط زیست و نابود کنندگان تولیدات کشاورزیمان نخواهیم داد
ارسال شده در : یکشنبه, آوریل 26th/ 2020ساعت 12:31 ب.ظرحمانی؛ دادستان لاهیجان:((منافق نیستم. قول و فعل متناقض ندارم. هیچ مجوزی بالاتر از اراده ی مردم نیست. مدعی العموم باید مدافع حقوق مردم باشد))
گیل فام؛
«حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، ۱۷ اسفندماه سال۱۳۹۴ در جمع مسئولان بخشهای مختلف منابع طبیعی، محیط زیست، شهرداری تهران و اعضای شورای اسلامی شهر تهران، با توصیه مؤکد به دولت و مجلس برای در اولویت قرار دادن مسائل محیط زیست و حفظ منابع طبیعی در برنامه ریزیها، از طرح باغ شهرها اظهار نگرانی جدی کردند و در ادامه فرمودند: این موضوع که اخیراً مطرح شده است، زمینه را برای ورود افراد سوءاستفاده کننده و تخریب جنگلها و منابع طبیعی فراهم خواهد کرد.
رهبر معظم انقلاب، با اشاره به جنگلها و مراتع به عنوان ريههاي تنفسي شهرها و عوامل نگهدارنده خاك، از دستاندازي افراد سودجو به جنگلها و منابع طبيعي بهخصوص در شمال كشور ابراز تأسف شديد كردند و افزودند: دستگاههاي مسئول بايد قاطعانه با تعدي به جنگلها به هر بهانهاي اعم از هتلسازي و جذب گردشگر و ساخت حوزه علميه و برخي توجيهاتِ به ظاهر قابل قبول مقابله كنند، ايشان پديده زمينخواري و اخيراً كوهخواري و ساخت و ساز در ارتفاعات را از ديگر مسائل رنجآور و اسفبار دانستند و تأكيد كردند: بايد در قانون، اينگونه اقدامات جرم تلقي شوند و افراد سوءاستفاده كننده بيهيچ اغماضي مورد تعقيب قضايي قرار گيرند و اگر در دستگاهها نيز كوتاهي انجام گيرد، بايد با عوامل اين كوتاهي هم به شدت برخورد شود. رهبر انقلاب اسلامي با تأكيد بر اينكه حفظ محيطزيست يك وظيفه حاكميتي است، افزودند: تهيه سند ملي براي محيطزيست، پيوست محيطزيستي براي همه طرحهاي عمراني، صنعتي و تجاري، پالايش و بازنگري قوانين براي جرمانگاري تخريب محيطزيست و تقويت نظارتهاي بياغماض از مهمترين راهكارها براي حفظ محيطزيست و مقابله با سودجويان و قانونشكنان است.»
همیشه برای استناد به سخنان بزرگان باید تمامی مضامین و مفاهیم آن در نظر گرفته شود و با پیشینه اعتقادی هر بزرگواری آشنا بود تا اجازه سواستفاده از شعارهای سال به مخربین محیط زیست داده نشود.
بدون شک جهش تولید از پایه تولید اولیه آمده و اصل اولیه پشتیبانی از تولیدکنندگان را باخود به همراه دارد.
در استانهای شمالی بزرگترین تولید کنندگان کشاورزان مظلوم و زحمتکشمان هستند که سالیان گذشته، گروهی خاص به هزاران بهانه در حال نابودی زمین های کشاورزیشان بودند و امسال با نام گذاری جهش تولید باید مقدمه ای برای رفع آن نقصان ها مهیا شود و زمینهای از زیر کشت بیرون آمده را دوباره سبز و پربار کنیم!
نه اینکه با برداشت سلیقه ای از سخن بزرگان و به بهانه جهش توسعه، و ارائه ی مجوز معدن کوهی، مقدمه ی نابودی هزاران هکتار از باغات چای را فراهم کنیم.
«تنها در یک جامعه تولیدمحور است که نیرویهای تولیدی کرامت دارند». یکی از تولیدات بسیار ارزشمند ایران «چای» است که در دو استان شمالی گیلان و مازندران کشت میشود یا شاید بهتر است بگوییم کشت «میشد» زیرا این محصول در حال نابودی است و کرامت جمعیت زیادی از افراد آبرومند هم در آستانه زیرسوال رفتن است.
باغهای چای مازندران به ۲۰ درصد رسیده است و باغ های چای گیلان هم کمکم در حال نابودی است؛
با این مقدمه، به پروژه معدنسازی در لیالمان می پردازیم، در ادامه هم در مورد مجوز توضیحاتی خواهیم داد:
براساس بررسی های صورت گرفته مجوز مذکور به دلیل ارزش زیستگاهی وپوشش گیاهی طی نامه ای از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان رد شده است.
صدور ابطال مجوز آن هم به دلیل اهمیت زیستگاهی، تایید کننده ی اعتراض به حق مردم منطقه می باشد.
از سوی دیگر این مراجع نظارتی هستند که می بایست دلایل صدور مجوز اولیه بدون توجه به ارزش زیستگاهی منطقه را بررسی نمایند.
در مورد این مجوز دو نکته حائز اهمیت است :
مجوز مذکور برای تامین مصالح مورد نیاز شهرداری یک شهر (غیر از لاهیجان) و پیمانکار صادر گردیده است و از سوی دیگر در اینگونه مجوز ها یکی از شروط عدم ایجاد تنش محلی است که با توجه به اعتراض صورت گرفته شرط مندرج در مجوز نادیده گرفته شده است.
علاوه براین معمولا به صورت متعارف در سالهای اخیر درمناطقی که دارای پوشش گیاهی هستند مجوز برداشت معدن کوهی صادر نمی گردد مگر ضرورت ویژه ای داشته باشد که در این مورد این ضرورت احساس نمی شود.
و اکنون باید در مورد مجوز صادر شده برای برداشت شن وماسه در لیالمان پرسید؛ با توجه به اصول توسعه پایدار و تذکرات چندباره مقام معظم رهبری در مورد تخریب نشدن باغات چای و مزارع حتی به بهانه ساخت حوزه علمیه چه تمهیداتی پیرامون این قضیه دیده شد؟!
جهش در تولید یقینا زمانی باعث پیشرفت کشور خواهد شد که با اصول اولیه توسعه پایدار همخوانی داشته باشد نه آنکه برای برداشت شن و ماسه هکتارها باغات چای را با خطر ریزش روبرو کرد در حالی که در استان گیلان معادن مجوز دار بسیاری
برای تهیه شن و ماسه مورد نیاز استان، وجود دارد که اتفاقا با اصول آمایش سرزمین هم تا حدودی همخوانی دارند.
چرا در بخش بکر روستای لیالمان(محله ی سوتی) قرار است یک معدن کشف و استخراج شود؟
آنهم یک معدن روی زمینهای افراد زیادی که حتی خبر از چنین مکشوفه ای ندارند؟
آیا این توسعه ی پایدار است که برخی افراد با دست اندازی بر زمینهای منابع طبیعی و همچنین خرید به ثمن بخس، زمینهای خارج از طرح هادی روستائیان محله، بخواهند به بهانه ی معدنسازی یک جاده ی جدید در دل منابع طبیعی بکر یک روستا ایجاد کنند؟!
به دلیل مراجعاتی که به ادارات کل در مرکز استان داشتیم، بطور اتفاقی (فی الواقع اشتباهی) متوجه شدیم که معدن دیگری هم در همان محدوده در حال گرفتن مجوز است، بنظرم محیط زیست که متولی حفظ مناطق حفاظت شده طبیعی هست باید جدیت بیشتری نسبت به اداره راهداری در مورد این معادن به خرج دهد!
پس از پخش متنی در فضای مجازی که ادعا میکردند، آقای رحمانی دادستان شهرستان لاهیجان در مقابل طوفان سهمگین مخالفین برداشت معدن لیالمان ایستادگی کرده است، خبرنگار پایگاه خبری گیل فام در دیداری با دادستان شهرستان لاهیجان موضوع فوق را پیگیری کرد که ایشان در جواب گفتند؛
«منافق نیستم.
قول و فعل متناقض ندارم.
هیچ مجوزی بالاتر از اراده ی مردم نیست.
مدعی العموم باید مدافع حقوق مردم باشد.»
جا دارد که از برخی مسئولین بابت ایستادگی در مقابل این تخلف (مجوز معدن لیالمان) و حمایت از مردم معترض تشکر کنیم؛
فرماندار محترم لاهیجان
دادستان محترم لاهیجان
امام جمعه لاهیجان
ریاست اداره اطلاعات لاهیجان
فرمانده سپاه لاهیجان
اعضای شورای اسلامی روستای لیالمان