گیل فام – عیسی کلانتری صبح امروز در کارگروه راهبردی مدیریت پسماند مازندران در سالن اجتماعات استانداری، اظهار داشت: در آستانه چهلسالگی انقلاب قرار داریم و باید گفت کشور در بحث زیستمحیطی با مشکلات زیادی مواجه است.
وی افزود: متأسفانه بهدلیل اینکه تفکر استراتژی توسعه در کشور وجود نداشته در برخی مسائل با رشد و افت همراه بوده است. یکی از موضوعاتی که در طول چهل سال انقلاب با افت همراه بوده بحث حفاظت از محیط زیست است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه با دولتها نمیتوان محیط زیست را حفظ کرد و محیط زیست باید توسط مردم حفظ شود، تصریح کرد: تا زمانی که مشارکت مردمی در حوزه مسائل زیستمحیطی افزایش پیدا نکند مشکلات محیط زیست برطرف نمیشود.
کلانتری با اشاره به اینکه توسعه پایدار بر چهار اصل استوار است، گفت: توازن میان نظم اجتماعی، عدم تخریب محیط زیست در مجموع، نادیده نگرفتن حقوق نسلهای بعد از جمله این اصول بوده است.
وی همچنین گفت: بهصورت ریشهای و پایهای برای توسعه پایدار در کشور برنامهریزی درست و منظمی صورت نگرفته است بنابراین بسیاری از تولیدکنندگان کشور آلوده کنندگان محیط زیست هستند.
معاون رئیس جمهور تأکید کرد: محیط زیست کشور با مصیبتهایی مواجه است که اگر بخواهد وظیفه قانونی خود را انجام دهد باید کشور را تعطیل کند و در شرایط کنونی باید تعادل را در نظر گرفت.
کلانتری، امروز یکی از بزرگترین معضلات محیط زیست را مشکل آب دانست و گفت: مصرف آب در کشور ۱۳۲برابر آب تجدیدپذیر بوده که از مصرف استاندارد سهبرابر بیشتر است.
وی با بیان اینکه با افزایش مصرف فشار بر منابع افزایش پیدا میکند، تصریح کرد: الگوی آب تجدیدپذیر در کشور نامتوازن بوده و اگر مجموعههای مردمنهاد در کشور نباشند دولت بهتنهایی قادر به اداره این شرایط نیست.
رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه سال گذشته دولت پیشنهاد کرد ۱۳هزار میلیارد تومان برای مدیریت پسماند در لایحه بودجه لحاظ شود، تأکید کرد: اولویت سه استان شمالی کشور بوده که در عمل این بودجه توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی به جای دیگر تخصیص داده شد و یا عملاً حذف شد.
کلانتری تأکید کرد که پسماند در کشور بهویژه در استانهای شمالی بهعنوان یک معضل جدی مطرح بوده و مسئله اصلی شمال حذف پسماند است نه اینکه به انرژی یا سوختهای فسیلی تبدیل شود.
وی اضافه کرد: مشکل پسماند با شعار حل نمیشود و با توجه به قرار گرفتن در آستانه انتخابات باید مراقب بود تا فریب شعارهای بیعمل را نخوریم.