امروز :

صفحه ورود

آیا گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟ بستن
ورود به سایت ثبت نام در سایت

نمایش منو

  • 5 خبر برتر
  • آخرین اخبار روز
  • آخرین مطالب اسلایدر
  • آستانه اشرفیه
  • استان ها
  • بندر کیاشهر
  • حوادث
  • دانش و فناوری
  • دولت
  • سپاه
  • سر تیتر اخبار1
  • سرتیتر اخبار
  • سلامت
  • سیاست
  • سیاهکل.دیلمان
  • شهرداری ها
  • عناوین اخبار
  • فرهنگ
  • فوتبال
  • قرارسبز
  • قوه قضائیه
  • گالری
  • گیلان
  • مجله
  • مجله خبری
  • مجله سلامت
  • محیط زیست
    • قرار سبز
  • میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی
  • هنر
    • شعر هفته
    • عکس هفته
  • والیبال
  • ورزش
  • خانه
  • عناوین اخبار
  • دانش و فناوری
  • تصاویر
  • سلامت
  • سیاست
  • فرهنگ
  • مجله
  • گالری
  • هنر
  • ورزش
    • والیبال
  • استان ها
  • درباره ما
5 خبر برتر/ آخرین اخبار روز/ سر تیتر اخبار1/ سرتیتر اخبار/ عناوین اخبار/ گیلان/ مجله/ مجله خبری

چهارشنبه, نوامبر 5th, 2025

کد خبر : 45804

راز چای گیلان در نگاه پژوهشگر لاهیجانی

گفت‌وگو با نجمه بلکشاهی لاشه، پژوهشگر و داور ملی مقالات علمی درباره کیفیت چای سیاه ایران

‘گیل فام / گفت‌وگو با نجمه بلکشاهی لاشه، پژوهشگر و داور ملی مقالات علمی درباره کیفیت چای سیاه ایران

خبرنگار: ضمن عرض سلام، خانم دکتر بلکشاهی از شما برای این فرصت تشکر میکنم لطفاً خودتان را معرفی کنید.
بلکشاهی: نجمه بلکشاهی لاشه هستم، دانش‌آموخته کارشناسی ارشد مهندسی عمران با گرایش مهندسی آب. در حال حاضر به‌عنوان کارشناس امور اداری و تشکیلات در اداره آموزش و پرورش شهرستان لاهیجان فعالیت دارم. همچنین مدیر و مؤسس آموزشگاه فنی و حرفه‌ای پیشرو لاهیجان و مربی بین‌المللی نرم‌افزارهای عمرانی و معماری هستم. علاوه بر این، عضو نظام مهندسی ساختمان گیلان و داور ملی مقالات و پژوهش‌های داخلی‌ام و طی سال‌های اخیر چند بار عنوان معلم و پژوهشگر نمونه را در سطح شهرستان و استان کسب کرده‌ام.

⸻

خبرنگار: خانم بلکشاهی، شما در رشته مهندسی عمران تحصیل کرده‌اید، اما مقاله‌ای علمی درباره‌ی چای دارید. چطور به این حوزه علاقه‌مند شدید؟
بلکشاهی: چای برای من فقط یک نوشیدنی نیست؛ بخشی از هویت سرزمینی ما در گیلان است. همیشه برایم جالب بود بدانم چه عواملی باعث تفاوت طعم و کیفیت چای در فصل‌های مختلف می‌شود. همین کنجکاوی باعث شد پژوهشم را با رویکرد علمی به‌سوی بررسی ویژگی‌های حسی و شیمیایی چای ببرم.

⸻

خبرنگار: موضوع مقاله‌ی شما دقیقاً درباره چیست؟
بلکشاهی: عنوان مقاله‌ام «بررسی میزان تأثیر عصاره‌ی آبی و پلی‌فنل بر خصوصیات چین‌های مختلف چای سیاه» است که در سومین کنفرانس بین‌المللی علوم صنایع غذایی، کشاورزی ارگانیک و امنیت غذایی ارائه و در پایگاه استنادی CIVILICA نمایه شد. هدف پژوهش، بررسی تفاوت در خصوصیات حسی و ترکیبات شیمیایی چای در سه چین بهاره، تابستانه و پاییزه بود تا بتوانیم بفهمیم کدام برداشت و کدام زمان دم‌آوری بهترین ترکیب کیفیت و طعم را ایجاد می‌کند.

⸻

خبرنگار: از نظر علمی، به چه نتایجی رسیدید؟
بلکشاهی: نتایج نشان داد بیشترین عصاره‌ی آبی مربوط به چین سوم (پاییزه) و بیشترین پلی‌فنل مربوط به چین دوم (تابستانه) با زمان دم‌آوری ۷/۵ دقیقه است. این یعنی اگر کسی بخواهد چای با بیشترین خاصیت آنتی‌اکسیدانی بنوشد، باید از چای تابستانه و زمان دم‌آوری کوتاه استفاده کند. بر خلاف تصور عمومی، همیشه چین بهاره بهترین نیست؛ کیفیت چای تابعی از فصل، دما، و حتی مدت دم‌آوری است.

⸻

خبرنگار: این یافته‌ها چه کمکی به صنعت چای کشور می‌کند؟
بلکشاهی: کارخانه‌های چای معمولاً بر اساس تجربه عمل می‌کنند، نه داده‌های علمی. این پژوهش می‌تواند مبنایی برای اصلاح فرآیند دم‌آوری و ارتقای کیفیت چای ایرانی باشد. ضمن اینکه شناخت دقیق ترکیبات، راه را برای بهبود کیفیت صادراتی چای گیلان باز می‌کند.

⸻

خبرنگار: شما به‌عنوان پژوهشگر گیلانی، چه احساسی نسبت به چاپ مقاله‌تان در سیویلیکا دارید؟
بلکشاهی: احساس غرور و مسئولیت. برای من، این مقاله فقط یک دستاورد علمی نیست، بلکه تلاشی است برای ثبت بخشی از دانش بومی و کشاورزی استانم در منابع معتبر علمی کشور. نمایه شدن مقاله در پایگاه CIVILICA با کد اختصاصی FSACONF03_007 به این معناست که این پژوهش از فیلترهای داوری علمی عبور کرده و در دسترس پژوهشگران سراسر کشور قرار گرفته است.

⸻

خبرنگار: در پایان، ضمن تبریک به مناسبت نمایه شدن مقاله‌تان، چه پیامی برای مخاطبان دارید؟
بلکشاهی: از شما ممنونم. نمایه شدن مقاله در پایگاه‌های علمی مثل CIVILICA نشان می‌دهد حتی پژوهش‌های محلی هم اگر دقیق، کاربردی و با پشتکار انجام شوند، می‌توانند در سطح ملی و بین‌المللی مطرح شوند. امیدوارم جوانان گیلان باور کنند که از دل خاک و چای هم می‌شود به علم و افتخار رسید.

⸻

 

 

نمایه شدن مقاله‌ی خانم نجمه بلکشاهی لاشه در پایگاه علمی CIVILICA، گامی ارزشمند در معرفی ظرفیت‌های پژوهشی گیلان در حوزه‌ی علوم غذایی و کشاورزی است. روزنامه ما این موفقیت را به ایشان تبریک می‌گوید و امیدوار است تحقیقات علمی چنین پژوهشگرانی بتواند طعم واقعی چای ایرانی را در جهان ماندگار کند.

خبرنگار / بابک خاصه خان دلخوش

لینک کوتاه : http://gilfam.ir/?p=45804

مطالب مشابه

  • پرداخت ۶۳ میلیارد تومان تسهیلات به دهیاری‌ها | پیش‌بینی ایجاد بیش از ۲ هزار شغل جدید در روستاهای گیلان در سال ۱۴۰۴
  • پنجمین همایش بزرگداشت میرزا کوچک خان جنگلی در لاهیجان با پرداختن به نقش زنان در نهضت جنگل برگزار شد
  • تلفیق طبیعت‌گرایی و یادمان شهدا در میدان جهاد رشت
  • شهردار لاهیجان چهره برتر مدیریت پسماند کشور شد
  • گامی نوین در رضوانشهر برای حفاظت از طبیعت
  • نمایشگاه «پروانه‌های بازیافتی رنگارنگ» در لاهیجان گشایش یافت
  • خیابان چای در لاهیجان نامگذاری شد
  • پایان جشنواره چای در لاهیجان؛ شروع دوباره پرسش‌ها از سیاست‌های معطل مانده
  • ناصر مسعودی درگذشت
  • فعال‌سازی دو کمیته آموزش و نظارت برای ساماندهی پسماند در بخش رودبنه

نظرات

برای صرف‌نظر کردن از پاسخ‌گویی اینجا را کلیک نمایید.

5 خبر اول

پرداخت ۶۳ میلیارد تومان تسهیلات به دهیاری‌ها | پیش‌بینی ایجاد بیش از ۲ هزار شغل جدید در روستاهای گیلان در سال ۱۴۰۴

پرداخت ۶۳ میلیارد تومان تسهیلات به دهیاری‌ها | پیش‌بینی ایجاد بیش از ۲ هزار شغل جدید در روستاهای گیلان در سال ۱۴۰۴

پنجمین همایش بزرگداشت میرزا کوچک خان جنگلی در لاهیجان با پرداختن به نقش زنان در نهضت جنگل برگزار شد

پنجمین همایش بزرگداشت میرزا کوچک خان جنگلی در لاهیجان با پرداختن به نقش زنان در نهضت جنگل برگزار شد

تلفیق طبیعت‌گرایی و یادمان شهدا در میدان جهاد رشت

تلفیق طبیعت‌گرایی و یادمان شهدا در میدان جهاد رشت

شهردار لاهیجان چهره برتر مدیریت پسماند کشور شد

شهردار لاهیجان چهره برتر مدیریت پسماند کشور شد

گامی نوین در رضوانشهر برای حفاظت از طبیعت

گامی نوین در رضوانشهر برای حفاظت از طبیعت

مجله خبری

  • پرداخت ۶۳ میلیارد تومان تسهیلات به دهیاری‌ها | پیش‌بینی ایجاد بیش از ۲ هزار شغل جدید در روستاهای گیلان در سال ۱۴۰۴
  • پنجمین همایش بزرگداشت میرزا کوچک خان جنگلی در لاهیجان با پرداختن به نقش زنان در نهضت جنگل برگزار شد
  • تلفیق طبیعت‌گرایی و یادمان شهدا در میدان جهاد رشت
  • شهردار لاهیجان چهره برتر مدیریت پسماند کشور شد
  • گامی نوین در رضوانشهر برای حفاظت از طبیعت
  • نمایشگاه «پروانه‌های بازیافتی رنگارنگ» در لاهیجان گشایش یافت
  • خیابان چای در لاهیجان نامگذاری شد
  • پایان جشنواره چای در لاهیجان؛ شروع دوباره پرسش‌ها از سیاست‌های معطل مانده
  • ناصر مسعودی درگذشت
  • فعال‌سازی دو کمیته آموزش و نظارت برای ساماندهی پسماند در بخش رودبنه

مجله سلامت

پیشروی رنگ آبی در نقشه کرونایی گیلان

آخرین اخبار سایت

  • تقدیر از علی علی‌پور نیاول به مناسبت روز خبرنگار
  • پرداخت ۶۳ میلیارد تومان تسهیلات به دهیاری‌ها | پیش‌بینی ایجاد بیش از ۲ هزار شغل جدید در روستاهای گیلان در سال ۱۴۰۴
  • پنجمین همایش بزرگداشت میرزا کوچک خان جنگلی در لاهیجان با پرداختن به نقش زنان در نهضت جنگل برگزار شد
  • تلفیق طبیعت‌گرایی و یادمان شهدا در میدان جهاد رشت
  • شهردار لاهیجان چهره برتر مدیریت پسماند کشور شد
  • گامی نوین در رضوانشهر برای حفاظت از طبیعت
  • نمایشگاه «پروانه‌های بازیافتی رنگارنگ» در لاهیجان گشایش یافت
  • خیابان چای در لاهیجان نامگذاری شد
  • پایان جشنواره چای در لاهیجان؛ شروع دوباره پرسش‌ها از سیاست‌های معطل مانده
  • ناصر مسعودی درگذشت
  • فعال‌سازی دو کمیته آموزش و نظارت برای ساماندهی پسماند در بخش رودبنه
  • مدارس ابتدایی گیلان فردا مجازی شد / دورکاری مادران شاغل دارای فرزند زیر پایه ششم
  • وزیر ارشاد از مدیریت شهری لاهیجان تقدیر کرد‌
  • ۱۰ هکتار از جنگل‌ های گیلان در آتش سوخت
  • همایش ملی «پویش رویش خوشه‌ها» هم‌زمان با هفته بسیج در سازمان حفاظت محیط زیست کشور برگزار شد
  • مدیریت شهری لاهیجان از استاندار گیلان برای برگزاری اجلاس استانداران حوزه دریای خزر قدردانی کرد
  • آیین تکریم و معارفه مسئول دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان در لاهیجان و سیاهکل برگزار شد
  • اطلاعیه روابط عمومی و امور رسانه اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان
  • خبرنگاران خارجی از جاذبه گردشگری لاهیجان بازدید کردند
  • چرا آتش هیرکانی مهار نشد؟
  • پایان نیم‌فصل نخست لیگ برتر کاناپولو؛ رقابت سه‌گانه در صدر و چشم‌انداز روشن برای ایرانیان لاهیجان

تبلیغات