به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گیل فام؛ اختتامیه دهمین اجلاس ملی شبکه سازمانهای غیردولتی محیط زیست و منابع طبیعی کشور شامگاه امروز با حضور نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و مسؤولان استانی در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.
زبالههای اردبیل با مشارکت بخش خصوصی به ذغال تبدیل میشوند
استاندار اردبیل در این مراسم اظهار کرد: بهزودی با همت شورای شهر اردبیل و سرمایهگذار بخش خصوصی، بازیافت زباله اردبیل به شکل اصولی انجام شده و زبالهها به ذغال تبدیل خواهند شد.
بهنامجو تصریح کرد: امروز با حضور نائب رئیس مجلس شورای اسلامی، نمایندگان استان اردبیل در مجلس، مسؤولان دستگاههای اجرایی و نظارتی جلساتی برگزار شد که نتایج آن برای استان بسیار سازنده خواهد بود.
وی با اشاره به پتانسیلهای گردشگری اردبیل بیان کرد: بدون توجه به مسائل محیط زیست نمیتوان در بحث گردشگری موفق بود و مسؤولان استان اردبیل در حوزه گردشگری به مسائل زیست محیطی توجه و حساسیت ویژهای دارند.
استاندار اردبیل تاکید کرد: استان اردبیل از نعمتهایی مانند دریا،کوه، دشت و آبگرم برخوردار است و استان اردبیل در برخورداری یکجا از این نعمتها در کشور سرآمد است.
وی گفت: با هماهنگیها و بررسیهای تخصصی انجام شده در راستای توسعه گردشگری استان بخشی از جنگل فندقلو به بخش خصوصی واگذار میشود و کلیه نکات و موارد محیط زیستی در نظر گرفته شده است تا آسیبی به منابط طبیعی منطقه وارد نشود.
حفاظت از محیط زیست همت تمام سازمانها را میطلبد
معاون مشارکتهای اجتماعی سازمان امور اجتماعی وزارت کشور اظهار کرد: حفاظت و صیانت از محیط زیست از توان یک ارگان خاص دولتی و غیردولتی خارج است و همت تمامی سازمانهای دولتی، غیردولتی و مردم نهاد را میطلبد.
اکبری بیان کرد: بدون حضور و ایفاء نقش مردم در حفاظت از محیط زیست هیچ حرکتی را نمیتوان انجام داد زیرا آلودگی هوا و محیط زیست به دست بشر انجام میشود.
وی افزود: باید توجه کنیم نعمتهایی که در دست داریم مختص ما و زمان فعلی نبوده و نیست و باید به فکر آیندگان نیز باشیم تا زندگی نسلهای بعدی را به خطر نیندازیم.
معاون سازمان امور اجتماعی وزارت کشور با اشاره به آتشسوزی جنگلها تشریح کرد: طبق تحقیقات انجام شده ۹۹ درصد آتشسوزیها در اثر سهلانگاری افراد صورت میگیرد و باید بهصورت عمومی به مردم آگاهی دهیم که در جنگل و مراتع آتش روشن نکنند.
وی گفت:در حوزه محیط زیست باید ارزشگذاری اقتصادی را در اولویت قرار داده و در مجوزدهی برای احداث کارخانجات تجدیدنظر شود که سرمایهگذاریها به تخریب تجدیدناپذیر منابع طبیعی و تخریب محیط زیست ختم نشود.
از ۱۸ هزار مورد تخلف در حوزه محیط زیست جلوگیری شده است
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل نیز در این مراسم اظهار کرد: شورای حفظ بیتالمال دادگستری استان اردبیل از مراکز فعال در کشور بهحساب میآید که در فعالیت بیش از یک دههای از ۱۸ هزار مورد تخریب و تخلف در حوزه محیط زیست جلوگیری کرده است.
خدادادی بیان کرد: مبلغ یک هزار میلیارد تومان در طول فعالیت این شورا به بیتالمال بازگشته است و با هزاران متخلف زیست محیطی علیالخصوص با متخلفان دانه درشت برخورد شده است.
وی افزود: بخشی از علل و عوامل تخریب محیط زیست مانند ساخت مسکن، راهسازی و … را میتوان کنترل کرد که نیازمند توجه ویژه مسؤولان به این امور است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل با اشاره به مشکلات زیست محیطی تصریح کرد: از عواملی که باعث تخریب محیط زیست دریایی، جنگلی رودخانهای میشود عدم جدیت مسؤولان کشور در حوزههای مختلف مانند تبعیض در تشکیل پروندههای قضایی در خصوص تخریب منابع طبیعی است که سلامت متولیان و متصدیان امر مهمترین رکن این حوزه بهشمار میرود.
خدادادی ادامه داد: عدم استفاده از توانمندیهای مردمی در حوزههای مختلف، عدم شفافیت سازمان محیط زیست و کمبود نیروهای حفاظت محیط زیست از علل دیگر بهوجود آمدن مشکلات زیست محیطی در کشور است.
وی گفت: بیش از ۳۵ هزار چاه غیرمجاز در سراسر کشور وجود دارد که در برخی استانها چندین هزار چاه غیرمجاز وجود دارد که خوشبختانه استان اردبیل در این بخش از استانهای کم تخلف بهشمار میرود و در مجموع کمتر از ۴۰ چاه غیر مجاز در استان وجود دارد