دوم اردیبهشت ماه مصادف با ۲۲ آوریل، به عنوان روز جهانی زمینپاک نامگذاری شده که از مهمترین رویدادهای زیستمحیطی جهان به شمار میرود.
این روز فرصتی برای ارتقای دانش و آگاهی عمومی در مورد مسائل محیطزیستی و ترویج فرهنگ حفاظت از زمین است و در اکثر شهرهای کشور توسط سمن های محیط زیستی مراسمات آموزش محور در روز زمین پاک برگزار می گردد.
شاخه کودک و نوجوان بوم بانان گیلان با همکاری کتاب فروشی بادبادک؛ همزمان با روز زمین پاک ((اردوی طبیعت گردی خانوادگی))در حاشیه تالاب سوستان برگزار کرد.
در این برنامه که از ساعت ۹ صبح جمعه برگزار شد بعد از راهپیمایی سبک و آشنایی با اصول طبیعتگردی پایدار به معرفی گونه های گیاهی و جانوری غالب منظقه پرداختند و در نهایت با انجام یوگا و بازی های گروهی خانوادگی به نوجوانان طریقه کار در طبیعت با جی پی اس را آموختند تا در مواقع بحرانی و حساس نوجوانان دوستدار محیط زیست( که از همان لحظه همیتر بوم بانانی نامیده می شدند)امکان ثبت و گزارش دقیق نقاط را داشته باشند.
معمولا بزرگترها بیشتر از شاد بودن کودکان به موفقیت آنها اهمیت میدهند. انتخاب کلاسهای آموزشی یا برنامه ریزی برای دانشگاه و انتخاب رشتهی تحصیلی که به بچهها کمک کند در آینده شغل بهتری پیدا کنند، و مواردی از این دست برای آنها بیشتر اهمیت دارد.
والدین به این موارد بسیار توجه میکنند، ولی آنقدر که باید و شاید به مسائلی که بچهها را خوشحال میکند، توجه نشان نمیدهند.
زمانی دوران کودکی با بازیهای بیرون از خانه، و بدون حضور موبایل و تبلت طی میشد. آن زمان، بچهها بدون داشتن ابزار و وسیلهای خاص بازی میکردند، یاد میگرفتند و اجتماعی بار میآمدند؛ مهمتر از همه، خوشحالتر بودند.
این روزها زندگی کاملا براساس برنامهای مشخص پیش میرود. بچهها باید در کلاسهای مختلف شرکت کنند و حتی کاردستیهایشان نیز تکراری و محدود است. این روزها جای خالی بازیهای آزادانه، خلاقیت و انجام کارهای بدون برنامه بیشتر احساس میشود.
البته هنوز هم خیلی از بچهها خوشحالند و در حیاط پشتی خانهشان، زندگیای پر از هیجان و تازگی دارند. اما بسیاری نیز شاد نیستند و فقط دارند از یک برنامه پیروی میکنند و این واقعا مایهی خجالت است، چون شادی حق همهی بچههاست.
در واقع برای آموزش نسل محیط زیستی باید در ابتدا کودکان شادی داشته باشیم و انتظارمان از والدین این سالهای ایران زمین همین شادمانه بزرگ کردن کودکان بوده که نمونه تربیتی آن در مدارس سبز و مدارس طبیعت قابل مشاهده است. متاسفانه والدین به جای طبیعت گردی و خاک بازی کودکان دنبال ساکت نشستن و موبایل نوردیشان هستند که شیوه تربیتی بسیار خطرناکی می باشد.
مسافر کوچولو حرکتی است برای حضور بیشتر بچهها در طبیعت، بازی بچهها کنار هم و یادگیری پدرمادر ها از همدیگر برای فرزندپروری انسانگرا
و خوشحالیم که اولین گردهمآیی درحد قابل قبولی برگزار شد و بچهها توانستند به خوبی در طبیعت باهم بازی کرده و ارتباط برقرار کنند.
به امید روزهای بهتر….
شایان ذکر است دومین برنامه روز زمین پاک انجمن بوم بانان گیل و دیلم یک شنبه صبح در همین مکان برگزار می شود و همراهان بزرگسال به صورِت نمادین منطقه را پاک