به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گیل فام، وزیر امور خارجه کشورمان صبح روز شنبه در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند اروپاییها در بحث برجام نقش پلیس خوب و آمریکاییها نقش پلیس بد را ایفا میکنند، گفت: من چنین موضوعی را قبول ندارم. اروپاییها و آمریکاییها با یکدیگر در برجام اختلاف نظر دارند و به نظر نمیرسد که کسی در این میان نقش پلیس بد و کسی نقش پلیس خوب را بازی کند.
وی در یک برنامه رادیویی همچنین با بیان اینکه آمریکا منزوی شده است، گفت: اروپاییها و آمریکایی ها در مورد برخی از سیاستها اتفاق نظر دارند ولی در برخی از موارد مثل برجام دارای اختلاف نظر هستند.
ظریف در خصوص نتایج انتخابات کنگره آمریکا و تاثیر آن بر تعاملات ایران و آمریکا گفت: ما بر اساس تحولات داخلی آمریکا تصمیم نمیگیریم و سیاستهایمان را بر اساس مسایل داخلی آمریکا تعیین نمیکنیم و فکر نمیکنم این انتخابات تاثیر چندانی در مورد ایران داشته باشد البته ممکن است ترامپ در مورد مسایل داخلیاش با مشکل مواجه شود.
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه گفتوگوی رادیویی خود با برنامه پارک شهر رادیو تهران در ارتباط با بحث FATFو تحولات انجام شده در این زمینه در کشور و موضع وزارت خارجه درارتباط با آن گفت: موضع ما در مورد FATFروشن است جمهوری اسلامی ایران باید بتواند با بانکها تعامل داشته باشد و ما در این زمینه نباید خود را تحریم کنیم.
ظریف با بیان این که آمریکاییها تلاش میکنند با اعمال فشار و قلدری ما را منزوی کنند و در ارتباط با تعامل با بانکها مشکلاتی را برای ما به وجود بیاورند، ادامه داد: در مشکلاتی که آمریکاییها در صدد به وجود آوردن برای ما در این زمینه هستند خودمان نباید مشکلی برای خودمان ایجاد کنیم.
وی با اشاره به روند بررسی لوایح مربوط به FATF در مجلس اظهار کرد: در مورد دو اصلاحیه داخلی مرتبط با FATF و همچنین دو کنوانسیون بینالمللی که در این زمینه مطرح است طی دو سه سال گذشته در کشور بحثهای زیادی صورت گرفته، این لوایح مورد بررسی قرار گرفتند. نگرانیها رفع شده است. دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی این موضوع را بررسی کرده است و میتوانم بگویم که صدها ساعت در مورد این مسائل کار کارشناسی صورت گرفته است. ملاحظهای وجود ندارد؛ برخی از دوستان در کشور البته با نیت خیر نکاتی را در این مورد مطرح میکنند که جایگاهی در این روند ندارد.
این دیپلمات عالی رتبه کشورمان در پاسخ به سوال مجری این برنامه مبنی بر این که برخی از مخالفان پیوستن ایران بهFATF میگویند این نگرانی وجود دارد که نیروهای نظامی ایران از جمله بسیج و سپاه از سوی آمریکاییها به عنوان گروه تروریستی شناخته شوند و این موضوع برای ایران باعث ایجاد دردسر خواهد شد گفت: آنچه که این دوستان مطرح میکنند ربطی به سیستم FATF ندارد. کل ایران را آمریکاییها تحریم کردهاند و اتهاماتی را علیه ایران میزنند ایران از سال ۱۹۸۴ از سوی آمریکاییها در فهرست کشورهای حامی تروریسم قرار گرفته است و صحبتی که برخی از دوستان در این زمینه مطرح میکنند مبتنی بر واقعیت نیست.
وی با بیان این که مهم این است که شورای امنیت چه گروههایی را جزء گروههای تروریستی قرار دهد گفت: دوستانی که چنین استدلالهایی را بعضا مطرح میکنند مقداری بیش از پیش میروند و آنچه که مطرح میکنند مبتنی بر واقعیت نیست.
ظریف در پاسخ به این سوال مبنی بر این که این منتقدان میگویند ممکن است برخی از کشورهای قدرتمند شورای امنیت را تحت فشار قرار دهند که سپاه و بسیج را در لیست گروههای تررویستی قرار دهند و در آن صورت ما چه کار باید انجام دهیم خاطر نشان کرد: ما یک ضرب المثلی داریم که میگوییم از ترس مرگ نباید خودکشی کرد.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه آنچه که این دوستان مطرح میکنند بعید است که اتفاق بیافتد گفت: اگر ما در سطح بینالمللی عمل کنیم دور از ذهن است که چنین اتفاقاتی بیافتد از دیگر سو ما هیچ محدودیتی برای خروج از کنوانسیونهای بینالمللی نداریم.
ظریف با بیان اینکه برخی از منتقدان میگویند ما عضو FATF میشویم گفت: این در حالی است که ما عضو FATF نمیشویم. بلکه ما از لیست کشورهای غیر همکار FATF خارج میشویم و به لیست کشورهای همکار FATF اضافه میشویم. در حال حاضر بیش از ۲۰۰ کشور و سازمانهای بینالمللی همکار FATF هستند و تنها دو کشور ایران و کره شمالی به عنوان دو کشور غیر همکار FATF شناخته میشوند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگر مجری این برنامه در مورد اظهارات مقامات آمریکایی که بعضا میگویند ما میخواهیم با ایران مذاکره مستقیم کنیم و مواضعی که وی و رئیس جمهور در ارتباط با این موضوع اتخاذ کردهاند گفت: آنچه که ما مطرح کردیم این است که آمریکاییها در سیاست مزورانه تلاش میکنند که بگویند اهل گفتوگو هستند و ما باید تلاش کنیم این سیاست مزورانه را افشا کنیم.
وی با اشاره به این که آمریکاییها نتایج گفت و گوهای فشرده دو سال و نیمی که منجر به برجام شد و خود آمریکاییها نیز در آن حضور پررنگ و مستقیم داشتند را زیر سوال بردند و از آن خارج شدهاند گفت: ما اعلام کردهایم که اگر دولتی به تعهدات خود پایبند نباشد جایی برای مذاکره با او وجود ندارد. ما در جریان برجام با دولت آمریکا مذاکره کردهایم و طبق حقوق بینالملل تعهدات کشورها با تغییر روسای جمهور و حتی با وقوع انقلاب ها از بین نمیرود ولی شما دیدید که در مورد برجام دولت آقای ترامپ چه کرد.
وزیر امور خارجه با بیان این که ما باید با زبانی با دنیا صحبت کنیم که افکار عمومی متوجه سیاستهای مزورانه آمریکا شود و این امر باعث انزوای آمریکا در عرصهی بینالمللی شود گفت: این صحبتی که ما میکنیم به این معنا نیست که ما قدرت نظامی و اقتصادی آمریکا را نادیده میگیریم این قدرت وجود دارد ولی هنر جمهوری اسلامی ایران این است که باید با زبانی در عرصهی بینالملل صحبت کند که واقعیتها را تبیین کند واقعیتی که منجر به انزوای آمریکاییها میشود.
/انتخاب