به گزارش پایگاه خبری گیل فام ،
دکتر محمد رضا جلالی_ فرماندار شهرستان لنگرود- در این جلسه با اشاره به وجود ذخایر ثروت ساز فراوانی از جمله نفت، نیروی انسانی نخبه موقعیت جغرافیایی راهبردی، تاثیرگذار اقتصادی وسیاسی بر معادلات جهانی،مردم سالاری و موقعیت ژئوپلتیک در کشور، گفت: با همه این اوصاف ما نتوانستیم از این ذخایر به نحو شایسته ای استفاده کنیم و متاسفانه در طی سال های گذشته نیز برخی از فرصت ها برای نیل به پیشرفت کشور را از دست داده ایم.
فرماندار شهرستان لنگرود، بحث نوغان و وتولید ابریشم را از جمله فرصت های نابی دانست که هنوز در برخی مناطق از جمله لنگرود مورد توجه نوغانداران است، تصریح کرد: خوشبختانه شهرستان لنگرود توانسته حداقل ها را در این حوزه حفظ کند از جمله فرصت هایی کهمی تواند موجب ایجاد ثروت جدید شود و به عنوان منبع جدید ثروت آفرینی برای مردم که اقتصاد آنها معیشتی است قرار گیرد.
جـــــــلالی افزود: راه خلق ثروت جدید و منبع جدید ثروت را باید به جوانان یاد بدهیم لذا ضروریست این امر بصورت جدی تمهید، تا احیا شود.
دکتر جلالی با تاکید بر اهمیت این قضیه و اینکه فرهنگ نوغانداری وتولید ابریشم و ایجاد ثروت از طریق نوغان در جامعه باید باز تولید شود، تصریح کرد: ما باید جوانان را به امر تولید ابریشم و نوغان راغب کنیم. بحمدالله اقدامات خوبی در طی یک و نیم سال گذشته در شهرستان انجام شده که جشنوار آیین کج چینی در بهار امسال یکی از این اقدامات در راستای احیا بحث نوغانداری بود.
وی ادامه داد: ما وظیفه داریم مسائل مردم را خوب ببینیم الحمدالله زمینه ها هم مهیا، فلذا فرصت سوزی نکنیم و تلاش کنیم این امر به نحو شایسته ای تمهید و مردم را به حوزه احیا نوغان و ابریشم برگردانیم.
دکتر جلالی از برگزاری جشن ثبت جهانی پرورش کرم ابریشم در اسفند سال جاری با حضور جمعی از مقامات کشوری و استانی و سفرای کشورهای حاشیه دریای خزر در شهرستان لنگرود خبر داد و گفت: همه شهرستان برای برگزاری جشن ثبت جهانی میراث ناملموس پرورش کرم وتولید سنتی ابریشم برای بافندگان در لــــنگرود بسیج خواهند شد و از تمامی ظرفیت ها در راستای برگزاری باشکوه این مراسم استفاده می شود.
گفتنی است، در هفدهمین نشست کمیته بین المللی حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس که در شهر رباط مراکش برگزار شد، پرونده صنعت نوغانداری یا همان پرورش کرم ابریشم و تولید سنتی ابریشم برای بافندگی به عنوان بیست و یکمین عنصر میراث فرهنگی ناملموس چند ملیتی با همکاری کشورهای افغانستان، ایران، آذربایجان، ترکیه، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان به ثبت جهانی رسید که نام ایران در هفدهمین نشست کمیته بینالدولی حفاظت از میراثفرهنگی ناملموس در تولیدات سنتی ابریشم در کنار شش کشور دیگر ثبت جهانی شد.