به گزارش گیل فام ؛ هادی حقشناس در جلسه شورای عالی گردشگری استان گفت: مدیریت امور ماهیان خاویاری و شیلات استان مکلف است بدلیل ارزش تاریخی مجموعه یادشده خود سرمایهگذاری آن را عهدهدار شود در غیر این صورت باید مالکیت مجموعه را منتقل کند.
وی پیشنهاد کرد: اداره امور ماهیان خاویاری شیلات گیلان ظرف سه ماه زمین دولتی مناسبی در استان را برای نگهداری ماهیان خاویاری تعیین کند و ظرف ۶ ماه کل مجموعه در راستای مولدسازی باید تعیین تکلیف شود.
استاندار گیلان در خصوص “گسکر” بزرگترین شهرتاریخی دوره اسلامی در شمال کشور با وسعت ۱۲۰ هکتاری ثبت در فهرست آثارملی نیز گفت: باید در این خصوص بسته سرمایه گذاری مناسبی تعریف شود.
حق شناس با تاکید بر اینکه بخش خصوصی جایی سرمایهگذاری میکند که امنیت سرمایه گذاری تضمین شود و مداخلهای صورت نگیرد، افزود: به طور قطع سرمایهگذاران مورد حمایت هستند و باید پاسخ آنان از سوی دستگاههای اجرایی مرتبط صریح و فوری اعلام شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان نیز گفت: مجموعه تاریخی شیلات کیاشهر با ۱۵۰ سال قدمت و ۳۰ بنای تاریخی، برای مرمت به ۱۰ هزارمیلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
ولی جهانی با بیان اینکه بخشی از بناهای یادشده مرمت شده و بخشی در حال تخریب است، افزود: سرمایه گذاران بسیاری در این خصوص درخواست داده و سازمان بازرسی نیز در این خصوص ورود کرده و باید به سرعت تعیین تکلیف شود.
وی گفت: این مجموعه در اختیار شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی (خاویار ایران ) است و با وجود برگزاری جلسات متعدد هنوز نتیجهای حاصل نشده است؛ اما پیشنهاد ما در این ارتباط واگذاری آن به بخش خصوصی است.
مجموعه تاریخی شیلات کیاشهر با قدمتی بالغ بر ۱۵۰ سال و وسعت تقریبی هشت هکتار، در مرکز شهر ساحلی کیاشهر واقع در شرق گیلان قرار گرفته و شامل مهمانسرا، بنای صید و خاویارسازی، ساختمان سردخانه، کارگاه نجاری، ساختمان ریاست، بناهای اداری و مالی، ساختمان های مسکونی، موزه خاویار و بناهای دیگراست.
این مجموعه بناهای تاریخی، بصورت مستقل هرکدام جداگانه در سال ۱۳۸۶ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.
روابط عمومی استانداری گیلان
بابک خاصه خان