به گزارش پایگاه خبری گیل فام به نقل از روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لاهیجان ؛ اختتامیه دومین دوره جایزه ادبی بیژن نجدی پنجشنبه ٩ اسفند ٩٧ با حضور اسماعیل میر غضنفری فرماندار ، آریا جهانگیری معاون عمرانی ، نور اله اکبری معاون سیاسی اجتماعی ، دکتر بهمن مشفقی ، استاد م. موید، یوسف فخرایی ، مهدوی رئیس خانه داستان رشت ، دکتر بهناز علی پور گسکری ، فاطمه فیلی رئیس اداره کتابخانه های عمومی ،پروانه محسنی آزاد (همسر زنده یاد بیژن نجدی)،صمد توانا،جمعی از نویسندگان ، فرهیختگان و استادان ادبیات و علاقه مندان داستان نویسی استان گیلان با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لاهیجان و خانه داستان بیژن نجدی در سالن شهید باهنر لاهیجان برگزار شد.
جایزه ویژه هیات داوران این دوره به دو داستان «گشتا در دوزخ» نوشته مریم مزینی از سنگر رشت (لوح تقدیر دومین دوره جایزه ادبی بیژن نجدی) و داستان « دست راستش را برید» نوشته رضا رادجو از رشت( لوح تقدیر جشنواره جایزه ادبی بیژن نجدی) تعلق گرفت .
به برگزیدگان مرحله نهایی آیین اختتامیه دومین دوره جایزه ادبی بیژن نجدی جایزه اول به وحید شعبانی بخاطر داستان «نقطه های نور» از رشت ۱۵میلیون ریال وجه نقد به همراه تندیس جشنواره ،جایزه دوم به مصطفی معصومی سندی بخاطر داستان «بن بست» از فومن( ۱۰میلیون ریال وجه نقد به همراه تندیس جشنواره ) و جایزه سوم این جشنواره نیز مشترکا به مبلغ پنج میلیون ریال به همراه تندیس به گل اندام شاکرین از لاهیجان به خاطر داستان «همه یک صورت داشتند »و علیرضا رضاپور از شفت بخاطر داستان «بی قبر » اهدا شد.
بهناز علی پور گسکری به عنوان نویسنده درخصوص سبک ادبی نجدی گفت: شیوه داستان کوتاه ، کشف و شهود است و خصیصه داستان کوتاه ستیزه جویی پنهانی اوست و ارزشی که برای جوهر کلام قایل است می توان با یک اثر همچون نجدی جاودانه شد . او به نقش زیبایی شناختی کلام آگاه بود عناصر بارز داستانهای نجدی زبان، اندیشه و تکنیک است . زبان او تپنده است و روح و جسم دارد تکیه بر شاعرانگی زبان ضعف نویسنده محسوب می شود ولی بیژن نجدی نشان داد که می توان شاعر بود و داستان گویایی نیز نگاشت.
در بخش دیگری از برنامه پروانه محسنی آزاد همسر مرحوم بیژن نجدی طی سخنانی گفت : هنر فراتر از خودش باید باشد خالص ترین هنر بی نیاز از هنرهای دیگر است هنر ناب باید شگفتی در انسان ایجاد کند یکی از راههای پختگی آشنایی با نویسندگان در گذشته است .
درادامه صفورا ایجه ای گزیده ای از برگردان گیلکی داستان « سپرده زمین » بیژن نجدی را خوانش کرد.پس از آن شهلا شهابیان رئیس انجمن داستان از کلیه کسانی که در این برنامه همکاری و همراهی کردند تشکر کرد.
بعد از پخش کلیپ داوری آثار، اسماعیل میر غضنفری فرماندار شهرستان لاهیجان در بخشی از صحبتهایش گفت: افتخار داریم در شهری هستیم که از ادوار قدیم نویسندگان بزرگی را به جامعه فرهنگ و هنر معرفی نموده است . زندگی نجدی دو بیتی بود که به دلیل بیماری و مرگ زود هنگام به پایان رسید بسیاری از نویسندگان بزرگ چون جلال آل احمد حضور پر رنگ همسرانشان نمود خاصی دارد . خوشحالم که سنت تقدیر از بزرگان پا گرفته است و کاش در زمان حیاتشان این کار صورت گیرد.
در بخش دیگری از برنامه؛ بیانیه دومین جایزه ادبی بیژن نجدی توسط یوسف فخرایی یکی از داوران این دوره خوانش شد.
نگار نادری رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لاهیجان درباره برگزاری دومین دوره جایزه ادبی استانی بیژن نجدی گفت: تفکرخلاق و اندیشه ناب مانند جریان برق است برخی مغزها رسانا هستند و تفکر و اندیشه در ان جریان دارد. جایزه ادبی نجدی دو هدف را دنبال می کند اول تجلیل و شناساندن مفاخر و دوم ایجاد تعامل ، پویایی و شناسایی استعدادهای داستانویسی . جایزه ادبی نجدی که دومین دوره خود را طی نموده است بازتاب حرکت رو به جلو درعرصه داستان نویسی است . این شهرستان در سال جاری با چندین تجلیل از نویسندگان و مولفان نشان داد که قصد پاسداشت مفاخر و پیشکسوتان را در زمان حیاتشان دنبال می کند.
بخشی که امسال به دومین جایزه ادبی نجدی اضافه شد نخستین مسابقه « نامه ای به خدا» با عنوان « ساز دنیا را برایم کوک کن» بود که از میان ٢٤٨ نامه رسیده به دبیرخانه ؛ ٤٥ اثر در مرحله اول پذیرفته شدند که از میان آنها ٨ نفر به شرح زیر برگزیده شدند: الینا صفری ؛مانی علیدوست،زهرا قلی پور دلجو ؛آیناز فیضی ،محدثه جعفری؛ آتنا پورتقی؛ مهدیه خانی ؛فاطمه علی نیا
درپایان کتاب برگزیدگان دوره اول جایزه ادبی نجدی که توسط انتشارات ایلیا به چاپ رسید توسط خانم فاطمه فیلی رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان لاهیجان رونمایی شد. |